Recuperación Creativa

Recuperació Creativa

Mètodes per a un apropament més creatiu.

Constitueix un taller bàsicament corporal on s’apliquen sequències de iyoga, tècniques de relaxació, massatge (sutil) i consciència corporal, per a una millor connexió amb el cos. Gaudint de nou, a través de les sensacions . Aprofitant l’oportunitat per a deixar el nostre rol habitual i explorar, sentint….

Es en aquest mateix instant màgic, quan més enllà dels obstacles, hom permet la manifestació del seu ser autèntic. Recuperant així el poder creatiu.

Amb exercicis de  julia Cameron “Métodos para superar los obstáculos que nos separan de nuestro ser creativo”.

dors Recup. Creativ (1)

 

 

L’aspecte pedagògic:

 Facilitar als participants
una major conciència del propi cos a través d’exercicis de iyoga entre d’altres tècniques, que a través d’una bona atenció i/o disposició conduèixen al que anomenem percepció conscient. Afinant els sentits. Treballant també la coordinació, la memòria, el ritual, el joc, l’expressió, el moviment, la relaxació profunda i diverses tècniques per a millorar la comunicació interna i l’autoregulació de l’organisme.

 A qui va dirigit:

 A persones atrapades per la rutina o l’aburriment,  amb càrrecs de molta responsabilitat, amb necessitat de renovar-se o de superar l’estrés (la demanda actual), a aquelles que sentin la necessitat d’explorar per al seu propi creixement evolutiu i benestar; totes elles amb voluntat i disposades a creuar el pont.

La dinàmica de la classe serà des de bon principi, prudent i suau. Es treballará sempre amb respecte, valor que serà invulnerable tot el temps, acceptant el procès i el ritme personal de cadascú.

No es busquen afinitats afectives ni sexuals amb els participants.

Els participants podràn treballar per al seu propi propòsit o projecte de vida (el camí creatiu s’anirà definint per si mateix).

 Possibilitats de grup:

La funció del grup es la de recolzar el procés de cada individu, fent equip, acceptant la realitat de cada moment. Sense lligams ni vincles emocionals, on d’entrada això serà una ventatge per a cadascú.

 De 25 a 55 anys (aprox)

 -Dones

-Homes

-Dones i homes

-Parelles

En grup o en parella, poder permetre’s canviar de rol i jugar innocentment, sense identificar-se ni etiquetar, sense jutjar, i sense espectatives… un espai on cadascú pogui ser i crear. Descobrint i reconeixent els obstacles que s’interposen, per a deixar-los passar sense quedar-s’hi atrapat. Així l’individu pot anar recuperant el vigor i la màgia. El que significa qualitat de vida en tots els àmbits.

*Dirigit a parelles, proposant-nos ser més sorpresius, amb exercicis que obren la nostra perspectiva de l’altre, oferint tot un ventall de possibilitats creatives per a viure’s i apropar-se més, per conèixe’s d’una altra manera. Ensenyant als homes a trobar també la seva energia femenina sense córrer cap risc, invitats a ser guiats i sortir de l’espectativa, del saber preconcebut.

(Conciència corporal, escolta i observació, exercicis de massatge terapèutic, moviment espontàni amb música, exercicis de dansa contact, jocs amb parella i en grup, expressió corporal, conversa, escriptura i colors, acabant en una relaxació final).

RECUPERACIO IMATGE ok

El que plantejo ve a ser una unificació de diferents tècniques, que juntes treballaràn en una única direcció;  la de fer emergir el ser creatiu i genuí que cadascú porta dins. Això engloba en un mateix taller, a tot tipus de persones que treballin en àmbits diversos o es trobin en situacions de vida ben diferents, però que totes elles coincidèixin en sentir la necessitat de ser més creatives i espontànies. Escoltant les inquietuts de cada realitat, en un ambient de respecte i confiança, cadascú pot trobar el mitjà d’expressió adecuat per a sentir-se més lliure.

 Perqué m’entenguis  “Inspiració a la creativitat” unificaria els següents tallers:

tècniques anti-estrès + exercicis de iyoga i conciència corporal + expressió corporal a través de jocs i altres propostes + coneixements de reflexologia podal + treball amb colors i jocs  per a estimular els sentits + treball d’escriptura per a gestionar les emocions + moviment espontàni + exercicis de dansa contact i creació de propostes en funció de l’evolució del grup.

Portar roba còmoda, mitjons i cinturó de iyoga.

Al llarg del curs es requerirà algún tipus de material (paper, bolígrafs, “pareo”..)

 

Los comentarios estan cerrados.